Igazi gyors kaja arra az esetre, ha olasz ízekre vágysz, de húst is kívánnál mellé. Ebbe minden benne van, ami jó és kéznél van: hús, paradicsom, olívabogyó, gomba, bazsalikom. Fullos.
Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg csirkemell
1 üveg passzírozott paradicsom
15-20 szem olívabogyó
1 üveg csiperkegomba vagy 2-3 nagyobb fej frissből
7-8 levél bazsalikom
1 kis fej vöröshagyma
só
olívaolaj
A felkockázott hagymát kezdd el pirítani kevés olívaolajon. Add hozzá a felkockázott csirkemellet és kevergetve hagyd, hogy átsüljön minden oldala. Közben sózd meg. Ha már levet eresztett a hús, mehet hozzá a felszeletelt gomba. Fedd le 5 percre és néha keverj rajta egyet. Öntsd nyakon a paradicsommal és főzd addig, amíg kicsit besűrűsödik. A végén dobd rá az olívabogyókat és a felaprított bazsalikomot. Keverd el és 2-3 perc múlva el is készült.
Fél csomag durumtésztát főzz ki mellé.
Beindítja a nyálelválasztásod mi?
Ha nem akarsz lemaradni az újdonságokról, megtalálsz a facebookon! Napi kajatippekért és inspirációért pedig gyere az instagramra!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.