Puha, szájban olvadós, mogyoróvajas keksz zabpehelylisztből, cukor nélkül. Kell ennél többet mondanom? :)
Hozzávalók:
300 g zabpehelyliszt vagy kétszer ledarált zabpehely
30 g cukrozatlan kakaópor
60 g eritrit
60 g török mogyoró
2 tojás
170 g cukormentes mogyoróvaj vagy házi készítésű még jobb
250 ml tej
100 g vaj
egy csipet só
A vajat olvaszd fel mikróban, majd hagyd hűlni. A mogyorót daráld le késes aprítóban. De ne teljesen, kicsit legyen darabos (mint a második képen pl.). A zabpehelylisztet, a ledarált mogyorót, a kakaót, az eritritet, a sót öntsd egy nagy tálba és keverd kicsit össze. Mehet hozzá a tej, a vaj és a két tojás (amiket előtte külön tálba üss, hogy láthasd tuti jó). Keverj rajta egyet-kettőt és kanalazd hozzá a mogyoróvajat. Alaposan dolgozd össze az egészet. Sütőpapírral bélelj ki egy tepsit, majd két evőkanál segítségével adagold rá a tésztát. Ehhez egy evőkanálnyit vegyél ki belőle, majd egy másik evőkanállal vedd át, így kicsit gömböt formázva belőle és rakd a sütőpapírra. 3-5 cm legyen közöttük. 180 °C-on süsd készre őket, kb. 15-17 perc alatt.
Ha nem akarsz lemaradni az újdonságokról, megtalálsz a facebookon!
Napi kajatippekért és inspirációért pedig gyere az instagramra!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.