GasztroMenza

Az egészséges táplálkozás nem divat, a saját érdeked.

Nutellás csigatorta
Sok jó nutellás csiga kis helyen is elfér. Meleg tejjel reggelire. Vaníliapudinggal uzsonnának. Vagy bármikor csak úgy.


Hozzávalók:

60 dkg liszt
15 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
3-4 dkg élesztő
3 dl tej
nutella
vaj


A tejet melegítsd langyira és morzsold bele a élesztőt. Egy evőkanál cukorral keverd el és hagyd pár percig, ébredezni. Add hozzá a lisztet, a maradék cukrot, a tejet, a vaníliás cukrot és egy csipet sót, majd keverd el és gyúrd össze kézzel. Tedd félre és hagyd pihenni 1-1,5 órára, hogy a duplájára dagadhasson. Ha megkelt, gyúrd át és nyújts ki kb. 3-4 mm vastagságúra. Kend meg nutellával, ne sajnáld. Vágd fel 4-5 cm széles csíkokra és tekerd fel. Kend meg az oldalukat olvasztott vajjal és rendezd el őket egy kivajazott, lisztezett sütőformában. A tetejükre is kenj a vajból. Sütőben 45-50 perc alatt elkészül 180 °C-on, de az a biztos, ha folyamatosan figyeled közben.

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnéd tudni a folytatást, csatlakozz a facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztromenza.blog.hu/api/trackback/id/tr256897863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szia! :)

Hagyományos, cukormentes, teljes kiőrlésű liszttel készült recepteket is találsz itt.:) Néha comfort food, néha street food és a klasszikusok. Itt érhetsz el engem: gasztromenza@gmail.com

Ne maradj le semmiről!

süti beállítások módosítása