GasztroMenza

Az egészséges táplálkozás nem divat, a saját érdeked.

Csirkés-brokkolis quiche camemberttel
Tökéletes vacsora lehet egy pohár fehérbor társaságában. Belül krémes, a szélén ropog. Van benne szénhidrát, fehérje és zöldségek is. Egy szuper pite, amelyben nem a hús dominál, mégis a húsimádók igényeit is kielégíti.


Hozzávalók:

250 g csirkemell filé
1 csomag készre nyújtott leveles tészta
250 g brokkoli
2 dl főzőtejszín
2 tojás
1 kis doboz camembert
kb. 100 g sajt (trappista tökéletes)
só, bors
petrezselyem
olívaolaj
liszt, vaj a forma kikenéséhez

Egy pite formát vajazz, majd lisztezz ki. Béleld ki egyenletesen a tésztával, jól nyomkodd oda az oldalához is. Szurkáld meg villával az alját.
A csirkemellet mosd meg és kockázd fel. Sózd-borsozd, majd süsd elő egy serpenyőben pici olívaolajon. Legyen átsülve, de ne szárítsd ki. Ha kész, oszlasd el a tésztán.
A brokkolit tedd egy nagy tál vízbe. Nem kell sokáig, az a lényeg, hogy kicsit ázzon. Szedd kisebb rózsáira, öblítsd le a csap alatt. Csöpögtesd le, egy konyharuhával is áttapogathatod óvatosan, utána pedig rakd a csirkéhez. Igazgasd el a kis rózsákat és öntsd rá a petrezselyemmel, pici sóval, borssal és a tojásokkal összekevert tejszínt. Figyelj rá, hogy mindenhova kerüljön a tojásos egyvelegből, kicsit döntögesd, rázogasd meg a tálat, ha szükséges. Egy villa segítségével még igazíthatsz rajta, ha valami elcsúszna vagy valahova kevés szósz jut. Tedd a sütőbe 20 percre 180 °C-on. Szórd meg a lereszelt trappistával és tedd rá a felszeletelt camembertet is és süsd tovább, amíg szépen megpirul a teteje. Összesen kb. 45-50 percet töltött a sütőben.
Ha nem akarsz lemaradni az újdonságokról, megtalálsz a facebookon!
Napi kajatippekért és inspirációért pedig gyere az instagramra!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztromenza.blog.hu/api/trackback/id/tr376897847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szia! :)

Hagyományos, cukormentes, teljes kiőrlésű liszttel készült recepteket is találsz itt.:) Néha comfort food, néha street food és a klasszikusok. Itt érhetsz el engem: gasztromenza@gmail.com

Ne maradj le semmiről!

süti beállítások módosítása