GasztroMenza

Az egészséges táplálkozás nem divat, a saját érdeked.

A világ legjobb fűszeres sültkrumplija a sütőből
Imádom a sültkrumplit, ki ne imádná?! De manapság már szinte ciki olyat készíteni/enni, ami bő olajban sül. Egyet is értek ezzel.
Még tinikoromban ettem egy ismerősnél olyan sültkrumplit, amit azóta sem sikerült újrakreálni. Kísérletezgettem, olajban, sütőben, főzve, nem főzve, de végül meg lett az eredménye. Kívül ropog, belül pedig krémesen lágy.


Hozzávalók 2 adaghoz:

6-8 nagyobb szem krumpli
olívaolaj
1-2 evőkanál fűszerkeverék


Tegyél fel egy lábasban fedő alatt annyi vizet forrni, hogy majd ellepje a krumplikat. Hámozd meg és tedd egy vízzel teli tálba a krumplikat, hogy közben meg ne barnuljanak mire végzel az összessel. Mosd meg őket külön is és vágd fel hosszú 1-2 cm vastagságú hasábokra. Vagy amilyen alakúra szeretnéd, a lényeg, hogy ne legyen ennél vastagabb. Ha forr a víz, keverj bele 1/2 evőkanál sót és főzd benne a krumplihasábokat 7-8 percig. Rögtön szedd ki őket egy lyukacsos merőkanállal, ha letelt az idő és halmozd egy olívaolajjal kikent tepsire. Vigyázz, mert forró művelet lesz! Szórd meg a fűszerkeverékkel, ami lehet barbecue, grill, sültcsirke vagy ami kedvedre való. Én most grillt használtam. Locsolj rá pici olívaolajat és forgasd össze a tepsi tartalmát. 180 °C-on süsd addig, amíg ropogósra nem pirulnak.

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnéd tudni a folytatást, csatlakozz a facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztromenza.blog.hu/api/trackback/id/tr546897841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szia! :)

Hagyományos, cukormentes, teljes kiőrlésű liszttel készült recepteket is találsz itt.:) Néha comfort food, néha street food és a klasszikusok. Itt érhetsz el engem: gasztromenza@gmail.com

Ne maradj le semmiről!

süti beállítások módosítása