Ez egy hagyományos recept. Mégis miért így készítem, ha egyszer minden kaját megreformálok? Azért, mert úgy mint a hamburger buci, a lángos is szerintem hagyományos finomliszttel az igazi. Ezek olyan ételek, amiket úgy lehet szeretni a legnagyobb rajongással ahogy vannak. Nem érdemes átalakítani, mert úgy nem az igazi, na. Ha csak alkalmanként fogyasztod őket és mértéket tartasz, szerintem simán belefér.
Ez a sütés életem második próbálkozása volt. Legelőször egy hűtős-kefíres lángossal próbálkoztam 6-7 éve, de óriási kudarc volt. Ez el is vette a kedvem, pedig megőrülök a lángosért. Most újra nekiálltam és azonnali siker volt. :)
Hozzávalók 8-10 darabhoz:
1 kg liszt (csak 985 g volt, mert vagy kicsalták belőle azt a 25 g-ot vagy szállítás közben valahol kiszóródott belőle a nagy pakolásban...)
1 db friss élesztő
4 dl tej
4 dl víz
1 dl olívaolaj
1 ek. só
olaj a sütéshez
Opcionális:
sajt
tejföl
fokhagyma
Ha nem akarsz lemaradni az újdonságokról, megtalálsz a facebookon!
Napi kajatippekért és inspirációért pedig gyere az instagramra!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.