GasztroMenza

Az egészséges táplálkozás nem divat, a saját érdeked.

Mézes-mustáros csirkecombok sült lilahagymával és parázsburgonyával
Fenomenális a mézzel és mustárral összesült lilahagyma.
h_img_1849.JPG
Hozzávalók 2-4 adaghoz:
4 db alsó/felső csirkecomb
2-3 fej lilahagyma
6-8 szem krumpli
4 ek. minőségi mustár
1-2 kk. méz
olívaolaj
Parázsburgonya" fűszerkeverék

h_img_1851.JPG

Mézes-mustáros csirkecombok sült lilahagymával:

A csirkecombok bőrét kapard meg alaposan egy késsel, majd mosd meg. Egy olívaolajjal meglocsolt tepsibe tedd bele és sózd meg őket. A mustárt keverd el a mézzel és kend meg vele a combokat alaposan. Főleg a tetejükön legyen több, mert sütés közben úgyis lefolyik majd az oldalára a nagyja. Süsd alufóliával lefedve 180 °C-on 30 percig. A lilahagymát mosd meg, vágd fel nagyobb szeletekre, majd szórd a combok köré. Süsd tovább, amíg szépen megbarnulnak a combok.

h_img_1855.JPG

Parázsburgonya:

A krumplit mosd meg alaposan dörzsölve, akár kefét is használhatsz hozzá. Nagyobb darabokra vagdosd fel őket és sózd, fűszerezd meg. (Így lett belőle parázsburgonya, mivel a bolt polcán meglátott keveréknek ez volt a neve. "Parázsburgonya", amit nyilván a nyári grill szezonra fejlesztettek ki, de így is kifejezetten jó volt. Sáfránnyal, egy kicsit csípősen.) Halmozd egy sütőpapírral kibélelt tepsire és süsd készre 40-50 perc alatt.

h_img_1852.JPG

Ha nem akarsz lemaradni az újdonságokról, megtalálsz a facebookon!
Napi kajatippekért és inspirációért pedig gyere az instagramra!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztromenza.blog.hu/api/trackback/id/tr336897833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szia! :)

Hagyományos, cukormentes, teljes kiőrlésű liszttel készült recepteket is találsz itt.:) Néha comfort food, néha street food és a klasszikusok. Itt érhetsz el engem: gasztromenza@gmail.com

Ne maradj le semmiről!

süti beállítások módosítása