GasztroMenza

Az egészséges táplálkozás nem divat, a saját érdeked.

Csőben sült brokkoli póréhagymával
Vajban sült zöldségek, nyúlós sajt. Egészében főételnek is megfelel, de sült húsok mellé köretként is remekel. Húsimádók feldobhatják virslikarikákkal vagy sonkával.


Hozzávalók 1 adaghoz:

250 g brokkoli (1 kisebb fej)
1 szál póréhagyma
10 dkg sajt
1-2 ek. vaj
olívaolaj
só, bors

A brokkolit áztasd be egy nagy tál vízbe és törd szét kisebb rózsáira, így hagyd őket úszkálni. A póréhagymát vágd félbe és a külső réteget húzd le róla. Mosd meg és szeleteld fel 0,5 cm-es vastagságúra. A brokkolit öblítsd le és egy papírtörlőn vagy konyharuhán csöpögtesd le. Egy kis hőálló tálat kenj ki vajjal és halmozd bele a két zöldséget, közben sózd, egy kicsit borsozd is meg. Locsolj rá 1-e ek. olívaolajat és forgasd össze. A tetejére 1-2 ek. vajat oszlass el pici kupacok formájában.
Alufóliával lefedve 180 °C-on süsd 20-30 percig. Közben reszeld le a sajtot. Szórd rá és süsd tovább addig, amíg szép aranybarnára pirul.


Bon appétit! :)

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnéd tudni a folytatást, csatlakozz a facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztromenza.blog.hu/api/trackback/id/tr396897831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szia! :)

Hagyományos, cukormentes, teljes kiőrlésű liszttel készült recepteket is találsz itt.:) Néha comfort food, néha street food és a klasszikusok. Itt érhetsz el engem: gasztromenza@gmail.com

Ne maradj le semmiről!

süti beállítások módosítása