Vajban sült zöldségek, nyúlós sajt. Egészében főételnek is megfelel, de sült húsok mellé köretként is remekel. Húsimádók feldobhatják virslikarikákkal vagy sonkával.
Hozzávalók 1 adaghoz:
250 g brokkoli (1 kisebb fej)
1 szál póréhagyma
10 dkg sajt
1-2 ek. vaj
olívaolaj
só, bors
A brokkolit áztasd be egy nagy tál vízbe és törd szét kisebb rózsáira, így hagyd őket úszkálni. A póréhagymát vágd félbe és a külső réteget húzd le róla. Mosd meg és szeleteld fel 0,5 cm-es vastagságúra. A brokkolit öblítsd le és egy papírtörlőn vagy konyharuhán csöpögtesd le. Egy kis hőálló tálat kenj ki vajjal és halmozd bele a két zöldséget, közben sózd, egy kicsit borsozd is meg. Locsolj rá 1-e ek. olívaolajat és forgasd össze. A tetejére 1-2 ek. vajat oszlass el pici kupacok formájában.
Alufóliával lefedve 180 °C-on süsd 20-30 percig. Közben reszeld le a sajtot. Szórd rá és süsd tovább addig, amíg szép aranybarnára pirul.
Bon appétit! :)
Ha tetszett a bejegyzés és szeretnéd tudni a folytatást, csatlakozz a facebookon!
A bejegyzés trackback címe:
https://gasztromenza.blog.hu/api/trackback/id/tr526897831
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.