Ne zsúfoljunk össze túl sok gombát?! Ugye ezt írja? Ez lenne a túl sok gomba?! Ismerős jelenet lehet, amikor Julie Powell abban a bizonyos filmben egy ínycsiklandó színű gombás csirkés kaját főz. Elég nyami.
A gomba és a tejszín már magában egy felemelő érzés, de megspékelve egy kis vörösborral, óóó.
Hozzávalók 4 adaghoz:
250 g csirkemell
250 g csiperkegomba
1 kis fej vöröshagyma
2 dl főzőtejszín
2 dl minőségi vörösbor (pl.: merlot)
olívaolaj
só, bors
A csirkemellet mosd meg és darabold fel kb. 2 cm-es kockákra. A hagymát és a gombát pucold és mosd meg, majd vékonyan szeleteld fel. A hagymát apró kockákra. A hagymát kezdd el pici olívaolajon egy serpenyőben pirítani. Ha megpuhult, jöhet hozzá a husi. Sózd, borsozd és ha kiengedte a levét, add hozzá a gombát is. Tegyél rá fedőt és közepes hőfokon néha megkeverve párolódjon 5-10 percig. Ezután öntsd rá a tejszínt, majd a vörösbort és főzd tovább még 5-10 percig, hogy az ízek összeérjenek és az alkohol elpárologhasson.
Köretnek rizs illik hozzá.
Ha nem szeretnéd, hogy a vörösbor ennyire domináljon, akkor duplázd meg a főzőtejszín adagot vagy felezd meg a hozzáadott vörösbort.
Én direkt merlot használtam, mivel ez nagyon jó gombás ételekhez, de bármilyen maradék vörösbor is tökéletes.
Ha nem akarsz lemaradni az újdonságokról, megtalálsz a facebookon!
Napi kajatippekért és inspirációért pedig gyere az instagramra!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.