Az rizs alapvetően egy egészséges étel, de a barna rizs még jobb, mert kevesebb szénhidrátot tartalmaz fehér társához képest. Ízben pedig semmi különbség. Akkor miért ne használnánk?! A barna rizsnek egy hátránya van, hogy nehéz jól elkészíteni, vagy csak nekem okozott ez problémát? Akárhogy is van, én megosztom a tapasztalataimat, hátha valaki ezért likvidálta a barna rizst az étrendjéből.
A rizs elkészítésének számos módja van. Ha ezekkel a hagyományos technikákkal akartam elkészíteni eddig a barna rizst, akkor nagyon száraz, "szálkás", ... hát ehetetlen lett.
Ami bevált: egy edényben annyi olívaolajon - hogy az edény alját beterítse - kezdd el pirítani a barna rizst. Közepes lángon jó sokáig kevergetve pirítsd, hogy legyen idejük jól megszívni magukat az olívaolajjal. Ez a dolog lényege, hogy sokáig piruljon az olívaolajban. A rizs mennyiségétől függően, ha úgy látod nem vonja be mindenhol az összes szemet akkor még adj hozzá olívaolajat. Persze azért nem az a cél, hogy tocsogjon benne. Ha ez meg van, öntsd fel dupla annyi vízzel, sózd meg. Forrástól számítva főzd 12-15 percig. Nem szabad közben kevergetni. Esetleg a vége felé már lehet, hogy nehogy leégjen az alja!
Ezzel a módszerrel ugyanolyan állagú lesz a barna rizs is, mint amihez hozzászoktunk. Pergős, de a legfontosabb mégis az, hogy ehető! :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.