Ez életem első spárgás étele. Szerencsére nem lett kék. Nem volt semmi Bridget Jones szitu, mert hát itt a spárga az spárga és nem kötözőfonal. It isn't blue. It's green like the asparagus.
Hozzávalók egy nagyobb tepsihez:
A tésztához:
150 g teljeskiőrlésű tönkölybúzaliszt
150 g finomliszt
100 g hideg vaj
100 ml hideg víz (+/- 10 ml)
1 csapott ek só.
+vaj a kikenéshez
A töltelékhez:
500 g zöldspárga
5 tojás
2 dl főzőtejszín
só, bors
150 g sajt (trappista volt kéznél, de a parmezán igazán illene hozzá)
A tészta száraz hozzávalóit egy nagy tálban keverd el, majd add hozzá az előzőleg felkockázott vajat és a víz felét. Kezdd el összegyúrni, lehetőleg minél gyorsabban. Ezután addig adagolj hozzá vizet, amíg szépen össze nem áll. A kiszemelt sütőeszközt kend ki vajjal vagy akár vékonyan olívaolajjal és nyújtsd ki a tésztát a hozzá megfelelő méretre. Helyezd a tepsibe majd a széleit nyomkodd az oldalához és az alját jó sűrűn szurkáld meg egy villával. A spárgáknak törd le a fás részét és hámozd meg. Ehhez ide kattintva találsz instrukciókat egyenesen Martha Stewarttól. Öblítsd le, majd alapos lecsöpögtetés után fektesd a tésztára őket. Végül már csak a tojásokat és a tejszínt, illetve a lereszelt sajt egyharmadát kell összekutyulnod és ízesítened. Öntsd rájuk és szórd meg a maradék sajttal. Mehet a sütőbe 200 °C-on, majd ha már kezd barnulni 180 °C-on mehet tovább, amíg készre sül. Már csak ki kell bírnod, amíg langyosra hűl és szeletelheted is.
Megjegyzés: én el akartam használni a megmaradt tojásokat, ezért 5-öt tettem bele. Ha azt szeretnéd, hogy szépen látszódjanak a spárgák, amivel igazán dekoratívvá válik az étel és villanthatsz vele, akkor bőven elég lesz 3 tojás is.
Irány a piac, aztán a konyha? :)
Ha nem akarsz lemaradni az újdonságokról, megtalálsz a facebookon! Napi kajatippekért és inspirációért pedig gyere az instagramra!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.