Nevetségesen egyszerű és brutál finom.
Hozzávalók 2 személyre:
1. lépés:
9-10 közepes csiperke gomba (kb. 5-8 cm átmérőjűek)
2. lépés:
2 közepes szem paradicsom
1 kisebb vöröshagymának a fele
1 kis gerezd fokhagyma
1 marék reszelt parmezán
1 marék bazsalikomlevél
3. lépés:
só, bors
olívaolaj a tepsi kikenéséhez
A művelet nagyon egyszerű. A gombáknak törd ki a tönkjét. Öblítsd le őket a csap alatt, ha piszkos dörzsöld meg óvatosan. Egy konyharuhán csöpögtesd le őket. Rakosgasd egy olívaolajjal vékonyan megkent tepsibe. A többi hozzávalót pedig nagyobb darabokra vágva rakd egy konyhai aprítóba és pürésítsd. Kanalazd a gomba belsejébe a tölteléket, picit sózd, borsozd meg a tetejét és süsd meg 15 perc alatt 180 °C-on.
Ne ijedj meg a gomba és a töltelék is levet fog ereszteni sütés közben. A legjobb, ha miután megsült, kiszeded őket egy külön tálba, hogy száradhassanak.
Vagányak és csípős pártiak tovább is bolondíthatják chilivel, tabascoval vagy akármivel, ami csíp és illik hozzá. Erős pista?!...
Ha nem akarsz lemaradni az újdonságokról, megtalálsz a facebookon!
Napi kajatippekért és inspirációért pedig gyere az instagramra!
Ez a recept is érdekelhet:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.