GasztroMenza

Az egészséges táplálkozás nem divat, a saját érdeked.

Piros pesztós gombafejek

Nevetségesen egyszerű és brutál finom.

img_4572.jpg

Hozzávalók 2 személyre:

1. lépés:
9-10 közepes csiperke gomba (kb. 5-8 cm átmérőjűek)

2. lépés:
2 közepes szem paradicsom
1 kisebb vöröshagymának a fele
1 kis gerezd fokhagyma
1 marék reszelt parmezán
1 marék bazsalikomlevél

3. lépés:
só, bors
olívaolaj a tepsi kikenéséhez

A művelet nagyon egyszerű. A gombáknak törd ki a tönkjét. Öblítsd le őket a csap alatt, ha piszkos dörzsöld meg óvatosan. Egy konyharuhán csöpögtesd le őket. Rakosgasd egy olívaolajjal vékonyan megkent tepsibe. A többi hozzávalót pedig nagyobb darabokra vágva rakd egy konyhai aprítóba és pürésítsd. Kanalazd a gomba belsejébe a tölteléket, picit sózd, borsozd meg a tetejét és süsd meg 15 perc alatt 180 °C-on.
Ne ijedj meg a gomba és a töltelék is levet fog ereszteni sütés közben. A legjobb, ha miután megsült, kiszeded őket egy külön tálba, hogy száradhassanak.

Vagányak és csípős pártiak tovább is bolondíthatják chilivel, tabascoval vagy akármivel, ami csíp és illik hozzá. Erős pista?!...

img_4568.jpg

Ha nem akarsz lemaradni az újdonságokról, megtalálsz a facebookon!
Napi kajatippekért és inspirációért pedig gyere az instagramra!

Ez a recept is érdekelhet:

img_4434.jpg

 

Olaszos saláta

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztromenza.blog.hu/api/trackback/id/tr387714878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szia! :)

Hagyományos, cukormentes, teljes kiőrlésű liszttel készült recepteket is találsz itt.:) Néha comfort food, néha street food és a klasszikusok. Itt érhetsz el engem: gasztromenza@gmail.com

Ne maradj le semmiről!

süti beállítások módosítása