Ez a süti talán az egyik legegyszerűbb francia desszert. Ez a recept pedig egy egészséges változatát mutatja be, mivel zabpehelyliszttel és cukor nélkül készül. Az állaga ahhoz hasonlít, mintha valahol a piskóta és a palacsinta tészta között lenne félúton. Nagyon egyszerű, csak össze kell keverni a hozzávalókat, rádobni a gyümölcsöket és már mehet is a sütőbe. A végeredmény nem csak finom, de nagyon szép is, ahogy a szilva héja beleolvad a tésztába.
Hozzávalók egy 23 cm átmérőjű sütőformához:
100 g zabpehelyliszt (Cerbona)
1 pohár (130 g) joghurt
200 g (kb. 3 db) ringló szilva (kimagozva legyen 200 g)
2 tojás
3 ek. steviás eritrit
(vaj a forma kikenéséhez)
A szilván kívül a többi hozzávalót alaposan keverd ki egy tálban. A sütőt állítsd be 180 °C-ra. A sütőformát kend ki alaposan vajjal, majd öntsd bele a masszát. A szilvákat mosd meg, majd töröld szárazra. Vágd őket ketté és szedd ki a magjukat. A tésztán tetszőlegesen helyezd el a gyümölcs darabokat és már mehet is a sütőbe. Addig süsd, amíg szép aranybarna lesz. Kb. 20-25 perc.
Ez a sütemény kb. 92 g szénhidrátot tartalmaz, amelyből 34 gyorsan felszívódó szénhidrát.
Ha nem akarsz lemaradni az újdonságokról, megtalálsz a facebookon!
Napi kajatippekért és inspirációért pedig gyere az instagramra!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.