GasztroMenza

Az egészséges táplálkozás nem divat, a saját érdeked.

Brownie kókuszlisztből

Egy imádnivaló klasszikus egészséges verziója. Ha azt szeretnéd, hogy 100%-ban cukormentes legyen, használj diabetikus étcsokoládét!

A kókuszliszt egy fura alapanyag. Nehezebb vele dolgozni, mert sokkal több nedvességet vesz fel, mint a hagyományos lisztek. Így szárazabb is a végeredmény, mint egy hagyományos piskótánál. Ha kókuszlisztből sütsz valamit és nem úgy sikerül, ahogy szeretnéd, ne keseredj el, mert lehet, hogy egy másik márka terméke meg beválik. Kókuszliszt és kókuszliszt között is van különbség. Azt hiszem ezt a két kép illusztrálja a legjobban, mivel ezek a sütik ugyanazon recept alapján készültek! Tehát ne ítéljétek el elsőre a kókuszlisztet! Kísérletezgessetek vele! :)

img_4875.jpg

Hozzávalók egy 25x15 cm-es tepsihez:

100 g kókuszliszt
100 g 70 %-os étcsoki
3 kisebb tojás
100 ml tej
60 g Dia Wellness Negyedannyi-Ugyanannyi édesítőszer vagy bármilyen 4x-es édesítő erővel rendelkező édesítőszer (eritrit és stevia kombinációja)
100 g vaj
2 ek cukrozatlan kakaópor

A kókuszlisztet és az édesítőszert öntsd egy tálba, majd a kakaóport szitáld hozzájuk. A vajat és a csokit vágd kisebb darabokra és olvaszd fel egy tálban, pl. a mikróban vagy gőzfürdő felett. Hagyd kihűlni. Add hozzá a száraz hozzávalókhoz a tojásokat, a tejet, majd a csokis olvasztott vajat és keverd össze az egészet. Öntsd kivajazott tepsibe, majd simítsd el a tetejét egy késsel. Süsd 180 °C-os sütőben kb. 25 percig. Hagyd teljesen kihűlni, majd szeletelheted is fel. (Ez fontos, mert melegen még nagyon omlós és le is ragadhat az alja.)

Ez a recept két személyre van kalibrálva. Ha nagyobb adagban szeretnéd elkészíteni, duplázd meg a hozzávalók mennyiségét.

img_5842.jpg

Ha nem akarsz lemaradni az újdonságokról, megtalálsz a facebookon!
Napi kajatippekért és inspirációért pedig gyere az instagramra!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztromenza.blog.hu/api/trackback/id/tr928068166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szia! :)

Hagyományos, cukormentes, teljes kiőrlésű liszttel készült recepteket is találsz itt.:) Néha comfort food, néha street food és a klasszikusok. Itt érhetsz el engem: gasztromenza@gmail.com

Ne maradj le semmiről!

süti beállítások módosítása