GasztroMenza

Az egészséges táplálkozás nem divat, a saját érdeked.

Csajos cupcakek
Igazi csajos finomság. Esküvőre. Lánybúcsúra. Csajbulira. Bármikor. Bárkinek. Pofonegyszerű. Egy Született feleségek rész alatt elkészül díszítéssel és az utána való takarítással együtt. :)


Hozzávalók 12 db-hoz:

300 g liszt
150 g cukor
250 g vaj
3 tojás
1 cs sütőpor
10-20 ml víz

Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot és a sütőport. A vajat mikróban melegítsd egy kicsit. Nem kell, hogy folyjon, csak puhuljon meg, hogy könnyen el lehessen dolgozni a tésztában. Ha a vaj már csak langyos add hozzá a száraz hozzávalókhoz. A tojásokat mosd meg, törd fel egyenként, hogy ellenőrizni tudd mindet jó-e és add hozzá. Jól keverd el egy spatulával, majd egy habverővel. Ha túl tömör a tészta adj hozzá apránként vizet, amennyi szükséges. Én egy picit megnyitottam a csapot, ez elég volt, kb. 10-20 ml. Adagold a muffinpapírral kibélelt formába. Kb. 2 kanálnyi fér mindegyikbe.

Kb. 1-2 cm-t növekedtek sütés közben, úgyhogy nem kell, hogy csurig legyenek töltve a tésztával. 170-180 °C-on süsd készre. Közben ellenőrizd egy villával, ha nem marad rajta tészta akkor kész. Kb. 15-20 perc alatt készült el.

Díszítheted ételszínezékkel elkevert felvert tejszínhabbal, készen vásárolt cukormázzal, cukorkákkal, olvasztott csokival. Amihez csak kedved van! A tejszínhabos verzió azért jó, mert a klasszikus muffin ízét feldobja a krém. A cukormáz pedig azért különleges, mert roppanós, ha megszárad.

Ehhez a rózsaszín árnyalathoz 2 dl behűtött tejszínhabot kevertem el egy kis kupak málnapiros színezékkel.

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnéd tudni a folytatást, csatlakozz a facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztromenza.blog.hu/api/trackback/id/tr926897855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szia! :)

Hagyományos, cukormentes, teljes kiőrlésű liszttel készült recepteket is találsz itt.:) Néha comfort food, néha street food és a klasszikusok. Itt érhetsz el engem: gasztromenza@gmail.com

Ne maradj le semmiről!

süti beállítások módosítása