GasztroMenza

Az egészséges táplálkozás nem divat, a saját érdeked.

Paradicsomos sültkrumpli fetával
Gyorsan megvalósítható ötlet ahhoz, hogy feldobd egy kicsit az unalmas krumpli köretet. De ha annyira szereted a sültkrumplit, mint én, akkor egy komplett fogásnak is megfelel. Akkor szoktam ezt készíteni, ha a nagy kiszerelésből megmarad a feta sajt, pl. görög saláta után. 1-2 napig olívaolajjal meglocsolva és jól becsomagolva még felhasználható.
h_img_1980.JPG
Hozzávalók 3-4 adaghoz:
6 szem nagyobb sütnivaló krumpli (a vékony héjú, amit nem kell megpucolni)
6-8 szem koktélparadicsom
10 dkg feta
olívaolaj
fűszerkeverék (grill vagy ami van otthon)

h_img_1977.JPG

A krumplit mosd meg, alaposan megdörzsölve közben. Vágd fel 1-2 cm vastag cikkelyekre, hogy könnyen átsüljön. Egy tepsi alját locsold meg olívaolajjal, halmozd bele a krumplit és szórd meg 1 evőkanál fűszerkeverékkel. Picit sózhatod is. Ezután jól forgasd össze az egészet. 180 °C-on süsd alufólia alatt. A koktélparadicsomokat mosd meg és vágd félbe. 10 perc sütés után rakd a krumplira a paradicsomokat, locsolj rá még kicsi olívaolajat és alufólia nélkül süsd, amíg meg nem pirul az egész. Kb. 30-40 perc az egész sütés. Ha kész, morzsold a tetejére a feta sajtot és már eheted is.

h_img_1981.JPG

Ha nem akarsz lemaradni az újdonságokról, megtalálsz a facebookon!
Napi kajatippekért és inspirációért pedig gyere az instagramra!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztromenza.blog.hu/api/trackback/id/tr136897817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szia! :)

Hagyományos, cukormentes, teljes kiőrlésű liszttel készült recepteket is találsz itt.:) Néha comfort food, néha street food és a klasszikusok. Itt érhetsz el engem: gasztromenza@gmail.com

Ne maradj le semmiről!

süti beállítások módosítása