GasztroMenza

Az egészséges táplálkozás nem divat, a saját érdeked.

Paradicsomos lencsekrém

Nagy hiba, hogy lencsét a legtöbb ember csak az újévi időszakban fogyasztja, pedig igazi főnyeremény. Túl sok a jó tulajdonsága ahhoz, hogy egész évben hanyagoljuk.

img_3378.JPG

Hozzávalók 2-3 adaghoz:

100 g lencse
4-5 koktélparadicsom
7-8 bazsalikomlevél
só, bors

A lencsét áztasd 2-3 óráig hideg vízben. Főzd meg ugyanabban a vízben és a végén sózd meg. Az sem baj, ha kicsit szétnyílik, mert úgyis krém lesz belőle. Szűrd le és hagyd hűlni. Turmixold le a paradicsommal és a bazsalikommal együtt. Ha még szükséges sózd, borsozd és kenheted a kenyeredre.

Gyors vacsorát vagy kiadós reggelit varázsolhatsz belőle.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztromenza.blog.hu/api/trackback/id/tr747348448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szia! :)

Hagyományos, cukormentes, teljes kiőrlésű liszttel készült recepteket is találsz itt.:) Néha comfort food, néha street food és a klasszikusok. Itt érhetsz el engem: gasztromenza@gmail.com

Ne maradj le semmiről!

süti beállítások módosítása