Nagy hiba, hogy lencsét a legtöbb ember csak az újévi időszakban fogyasztja, pedig igazi főnyeremény. Túl sok a jó tulajdonsága ahhoz, hogy egész évben hanyagoljuk.
Hozzávalók 2-3 adaghoz:
100 g lencse
4-5 koktélparadicsom
7-8 bazsalikomlevél
só, bors
A lencsét áztasd 2-3 óráig hideg vízben. Főzd meg ugyanabban a vízben és a végén sózd meg. Az sem baj, ha kicsit szétnyílik, mert úgyis krém lesz belőle. Szűrd le és hagyd hűlni. Turmixold le a paradicsommal és a bazsalikommal együtt. Ha még szükséges sózd, borsozd és kenheted a kenyeredre.
Gyors vacsorát vagy kiadós reggelit varázsolhatsz belőle.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.