Ha eddig nem próbáltad még, az idei utolsó hőhullám igazán ideális ehhez! :)
Hozzávalók 4 személyre:
1 kígyóuborka
1 kaliforniai paprika
4 nagy szem paradicsom
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
víz
só, bors
olívaolaj
Minden zöldséget moss meg alaposan, majd vágd fel nagyobb kockákra őket. Hámozni nem kell, hiszen ott van a legtöbb vitamin. (A hagymákat persze pucold meg.) Dobáld bele az összeset egy turmixgépbe, öntsd fel vízzel, adj hozzá 4-5 ek. olívaolajat, sózd, borsozd ízlés szerint. Alaposan turmixold össze az egészet. Kóstold meg. Ha neked túl sűrű lenne, adj még hozzá vizet. Ha kell még fűszer, azt is add hozzá. Turmixold le újra. Ha nem szeretnéd, hogy darabos legyen, szűrd le. Öntsd át egy nagy tálba, majd rakd a hűtőbe egy órára. Hidegen a legjobb!
Tovább fokozhatod az ízeket pár csepp jó minőségű balzsamecettel vagy tabasco szósszal!
Tökéletes előétel egy könnyű nyári ebédhez!
Ha nem akarsz lemaradni az újdonságokról, megtalálsz a facebookon!
Napi kajatippekért és inspirációért pedig gyere az instagramra!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.