Ezek a cuki muffinok nem csak finomak, de nagyon illatosak is. Zabpehelyliszttel készültek és nem tartalmaznak hozzáadott cukrot.
Hozzávalók 12 darabhoz:
200 g zabpehelyliszt vagy kétszer ledarált zabpehely
1 cs. sütőpor
40 g steviás eritrit
4 kisebb tojás
100 ml tej
30 g vaj
170 g (kb. 2 kisebb) kimagozott ringló szilva
1 csapott ek. fahéj
A vajat olvaszd fel mikróban, majd hagyd hűlni. A száraz hozzávalókat keverd el egy tálban. A szilvát mosd meg, majd vágd fel kisebb kockákra. Ezután add a tésztához a nedves hozzávalókat is. Egy habverővel keverd csomómentesre. A muffin sütőformába tedd bele a kapszlikat, majd adagolj mindegyikbe kb. 1 evőkanállal a masszából. Az a lényeg, hogy az alját befedje, de azért ne töltsön ki többet, mint a forma fele. Ezután nyomkodj bele pár szilvakockát (az összesnek a felét). Majd jöhet rá még a tésztából és a legtetejére a maradék szilvakockák. Kicsit nyomd most is bele a tésztába. Mehet a 180 °C-os sütőbe kb. 20-25 percre, amíg szép aranybarna lesz a teteje.
A 12 darab összesen kb. 145,7 g CH-t tartalmaz, ebből a lassan felszívódó 118 g, a gyorsan felszívódó szénhidrát pedig 27,7 g. 1 darab muffin kb. 12 g CH-t tartalmaz.
Ha nem akarsz lemaradni az újdonságokról, megtalálsz a facebookon!
Napi kajatippekért és inspirációért pedig gyere az instagramra!
Még muffin még:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.