Magyaros íz izgalmas burgonya chipsszel.
Hozzávalók 2 személyre:
A raguhoz:
250 g csiperkegomba
2 kápia paprika
1 kis fej vöröshagyma
1 csapott ek. fűszerpaprika
1 kisebb szem paradicsom
2 nagy marék bébispenót (kb. 50 g)
só, bors
olívaolajpetrezselyem
A burgonya chipshez:
5 közepes méretű krumpli
só, bors
olívaolaj
A vöröshagymát pucold meg, vágd ketté, majd karikázd fel. A kápiát is vágd fel vékonyabb karikákra, vagy ahogy tetszik. Kezdd el párolni kevés olívaolajon a hagymát. Ha üvegessé vált, mehet hozzá a kápia is. Sózd, borsozd meg egy kicsit, hogy gyorsabban puhuljon. Fedő alatt néha megkeverve főzd tovább. Közben a gombák tönkjét szedd ki, majd a kalapjukat öblítsd le és vékonyan szeleteld fel. (Ha szereted, mehet bele a tönkje is, de azt tovább kell főzni) A paradicsomot kockázd fel. Add hozzá a gombát, a fűszerpaprikát, a paradicsomot és főzd puhára. A végén dobd a tetejére a megmosott bébispenótot. Ha már összeesett, keverd el a raguban és kész is. A végén szórhatsz rá egy kis petrezselymet is.
A "chips"-hez a burgonyát pucold meg és vágd fel vagy gyaluld le kb. 2 mm vastagságúra. Halmozd egy olívaolajjal kikent tepsibe, sózd, borsozd, majd locsolj rá még egy kis olívaolajat. Alaposan forgasd össze és rendezd el úgy, hogy a lehető legkevésbé fedjék egymást. 180°C-on süsd, amíg szép aranybarna lesz a szélük. Akár meg is forgathatod őket fél időben és úgy sütheted tovább.
Ha nem akarsz lemaradni az újdonságokról, megtalálsz a facebookon!
Napi kajatippekért és inspirációért pedig gyere az instagramra!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.