Avagy a szikkadt kenyér új életre kel. A kenyér felszívja a paradicsom levét és az olívaolajat, amitől csodás ízt kap és szétolvad a szádban. Annál finomabb, minél több fajta paradicsomot tudsz felhasználni hozzá. Ha szereted a paradicsomos bruschettát, ez is nyerő lesz nálad!
Hozzávalók 2-4 személyre:
2 kisebb teljes kiőrlésű kifli/zsemle vagy ennek megfelelő kenyér
4 szem paradicsom
8-10 szem koktélparadicsom
1/2 kígyóuborka
1-2 marék saláta keverék
10 szem nagy olívabogyó
1 fej lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
1 nagy marék bazsalikom
olívaolaj
só, bors
A kenyeret vágd fel kisebb kockákra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral és a kenyérkockákat rakd bele. Grill fokozaton pirítsd meg őket, majd hagyd kihűlni. Ezalatt kockázd fel a hagymát, a paradicsomokat pedig aprítsd fel. Karikázd vékonyabban, vastagabban vagy kockára vágd. Minél változatosabb, annál jobban mutat. A paradicsom levét, ami kijön aprítás közben, fogd fel egy edényben. Az olívabogyókat vágd 2-3 szeletre vagy hagyd egyben, de akkor többet is rakhatsz a salátába. A kígyóuborkát vágd négyfelé hosszában, majd 1-2 mm vastagságúra szeleteld fel. De egyben hagyva vagy félbe vágva is felszeletelheted. Rád van bízva. A fokhagymát reszeld egy nagy tálba és öntsd hozzá a felkockázott hagymát. Sózd, borsozd meg, majd önts rá kb. fél dl olívaolajat. Keverd el, majd add hozzá a paradicsomokat. Dobd bele a kenyér kockákat és alaposan kutyuld össze. Párszor meg is nyomkodhatod a kezeddel, hogy a paradicsom darabok kiengedjék a levüket. Még pluszban öntsd rá a paradicsom aprításakor keletkezett levet is. Keverd hozzá a salátát, az uborkát, a kissé felaprított bazsalikomlevelet. Ha úgy érzed túl száraz, akkor még locsolj rá olívaolajat. Rakd a hűtőbe 1 órára, majd eheted is. Nyammogni ér!
Ha nem akarsz lemaradni az újdonságokról, megtalálsz a facebookon!
Napi kajatippekért és inspirációért pedig gyere az instagramra!
Szereted az olasz kajákat? Akkor ezt se hagyd ki:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.