GasztroMenza

Az egészséges táplálkozás nem divat, a saját érdeked.

A legjobb teljes kiőrlésű pizza: egyszerre ropogós és puha

Az eddigi legjobb teljes kiőrlésű pizza receptem. Ott ropog, ahol kell. Ott puha, ahol kell. Rugalmas és könnyen kezelhető tészta. Ez most TK tönkölylisztből készült, de TK búzaliszttel is helyettesíthető.

img_4265.jpg

Hozzávalók:

150 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
100 g búza finomliszt
160 ml víz
1 csomag szárított élesztő
olívaolaj
1 kk. só

+feltétnek pedig, amit csak szeretnél: erre a verzióra gomba, koktélparadicsom, friss bazsalikom, cukor hozzáadása nélkül készült paradicsomszósz, mozzarella, hagyma és fokhagyma került

A száraz hozzávalókat mérd ki egy tálba, majd a vizet öntsd hozzá. Először keverd össze az ujjaiddal a tésztát, majd kezdd el gyúrni. Ha összeállt, még gyúrd pár percig és keleszd a duplájára kb. egy óra alatt, meleg helyen letakarva. (Ha esetleg ragadna a tészta, locsolj rá kicsi olívaolajat és gyúrd tovább.)

Miután megkelt, még gyúrd át egy kicsit és nyújtsd ki. Egy nagy sütőtepsire kényelmesen elfér, ha szép kör alakúra nyújtod ki. Ha ragadna a kezedhez, ne lisztezd, hanem egy kis olívaolajjal kend be itt is a tetejét. Én ököllel/tenyérrel szoktam kilapítani a belisztezett konyhapulton. De sodrófával talán még könnyebben megy. Ezután tedd sütőpapírral kibélelt tepsibe. Pakold rá a feltéteket és süsd 180 °C-on, amíg szépen megbarnul a sajt és a tészta széle is. Ekkor a széle már ropogós lesz, belül pedig puha marad.

img_4266.jpg

Ha nem akarsz lemaradni az újdonságokról, megtalálsz a facebookon!
Napi kajatippekért és inspirációért pedig gyere az instagramra!

Pizza receptek még:

Túróval szénhidrát csökkentett TK pizza

Teljes kiőrlésű mini pizzák

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztromenza.blog.hu/api/trackback/id/tr298060518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

catus 2015.11.09. 20:19:20

Ez nem teljes kiőrlésű pizza maximum" félbarna" pizza tészta......így pedig eléggé megtévesztő a cím.

GasztroMenza 2015.11.09. 20:24:14

@catus: Kedves catus! Abszolút igazad van, mivel nem 100%-ban teljes kiőrlésű lisztből készül. Azonban az egészséges táplálkozás szempontjából, teljes kiőrlésűnek megfelelő az az étel, ami 50%-ban vagy annál nagyobb arányban teljes kiőrlésű lisztből készül. Nem kell, hogy 100%-ban az legyen, persze nyilván az a legjobb, csak abból nem lehet igazán élvezhető ételt készíteni.

GasztroMenza 2015.11.09. 20:27:40

@catus: A teljes kiőrlésű búza viszont még könnyed annyira, hogy 100%-ban is megéri belőle sütni. Itt egy 100%-ban teljes kiőrlésű pizza recept. :)
gasztromenza.blog.hu/2014/12/27/az_egeszseges_pizza_letezik

Parajpuding 2015.11.09. 20:41:36

Jájj....pizzasütés 180 fokon....

Benedith 2015.11.09. 23:45:14

Nekem tetszik :) Én megsütöm majd valamikor. Sztem jövő hétvégén, akkor lesz egy kis időm...

GasztroMenza 2015.11.10. 18:13:32

@Benedith: Szuper! Majd írd meg milyen lett! :)

Szia! :)

Hagyományos, cukormentes, teljes kiőrlésű liszttel készült recepteket is találsz itt.:) Néha comfort food, néha street food és a klasszikusok. Itt érhetsz el engem: gasztromenza@gmail.com

Ne maradj le semmiről!

süti beállítások módosítása