Egyszerű, mégis villantós olasz fogás. A paradicsom és a ricotta íze csodás egyveleget alkot.
Hozzávalók 2 személyre:
12 db cannelloni durumlisztből
500 g ricotta
80 g bébispenót
1 konzerv darabolt paradicsom
bazsalikom, kakukkfű, oregánó
parmezán
só, bors
olívaolaj
Egy kisebb sütőforma aljába önts 1-2 evőkanálnyi olívaolajat és annyit a paradicsomkonzervből, hogy fél cm vastag réteg legyen. Szórd meg egy csipet sóval, borssal. A ricottát, a spenótot, 1 kk. sóval konyhai aprítóban alaposan pépesítsd. Töltsd egy habzsákba vagy egy sima konyhai nejlonzacskóba és vágd ki a sarkát, hogy fél cm széles lyuk legyen a végén. A paradicsomkonzervben keverj el kicsi sót és borsot, 5-6 felaprított bazsalikomlevelet és ízlés szerint kakukkfüvet, oregánót. A tészta csöveket állítsd fel és töltsd meg egyenként úgy, hogy a zsák száját kissé belenyomod a csőbe. Lehetőleg légmentesen legyen benne a töltelék. Rakj le egy sort belőlük. A tetejére önts a paradicsomkonzervből, reszelj rá parmezánt és jöhet a következő réteg. Figyelj arra, hogy a tésztát mindenhol befedje a paradicsomszósz. A tetejét vastagon szórd meg parmezánnal. 180°C-on 20 perc alatt elkészül.
Ha nem akarsz lemaradni az újdonságokról, megtalálsz a facebookon!
Napi kajatippekért és inspirációért pedig gyere az instagramra!
Szereted az olasz ízeket? Nézd meg ezeket a recepteket is:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.